banner page wanyamapori

Rony & Livia, familie Coevoet.

Na de meet and greet met Liesbeth in België en het nodige mailverkeer om onze reis af te stemmen werden we na een aangename vlucht met Brussels Airlines verwelkomt door Liesbeth en onze chauffeur/gids Hassan in Entebbe. Bij een glaasje in het hotel met Liesbeth werd er nog wat gekeuveld over het verloop van de reis.

De ochtendstond lonkte vrij vroeg voor een ontluikende rit doorheen het drukke stadsgedeelte om dan over te gaan in de prachtige natuur. De stop bij de rhino sanctuary voor de lunch en een fijne wandeling met de rangers om de neushoorns te spotten was een eerste leuke impressie om kennis te maken met het natuurbehoud in Oeganda.
Het verblijf in Murchinson Falls River Lodge was uitmuntend: hartelijke ontvangst, lekkere keuken, prachtige vergezichten over de Nijldelta met zijn hippogeluiden, gezang en dans en een verkwikkend zwembad…voor ons mocht het hier nog even langer duren.

Tijdens de rit richting Kibale forest kregen we een beeld van het dagelijkse reilen en zeilen van de bevolking doorheen het hobbelige landschap met zijn mooie vergezichten en theeplantages. Na de chimpanseespotting van een halve dag gecombineerd met een moeraswandeling in de namiddag waren we eerder afgemat maar konden we zalig nagenieten met een glaasje in onze lodge aan het kabbelende beekje.

Midden in het reisprogramma was er een stop voorzien in het universitair ziekenhuis in Mbarara waar onze dochter stage deed gedurende twee maanden als arts in opleiding op de afdeling gynaecologie en pediatrie samen met nog drie studiegenoten.
Een tweedaagse rondleiding door een arts en een verpleegkundige gaf ons een boeiend en creatief beeld van de gezondheidszorg in Oeganda. Een kleine attentie van ons kon dan niet uitblijven op het oncologische kinderverblijf. Een glimlach van een kind bracht even soelaas…

Verder doorreizend doorheen het land met als hoogtepunten de gorillatrekking, de ochtend- en avondsafari’s, het spotten van jachtluipaarden en boomklimmende leeuwen, de boottocht naar ons eilandje, wandelsafari, mountainbiketocht… gecombineerd met mooie verblijven, fantastische keuken en vriendelijke mensen doen ons nog steeds nagenieten van onze reis.

Een aangename, punctuele chauffeur met een enorme kennis van de natuur, en een zeer goede spotter maakten de reis top.

De laatste dag brachten we door in het gezelschap van Liesbeth die ons de diversiteit van Kampala liet zien. We maakten ook kennis met de spontane en energieke Els De Temmerman en haar schitterende project!
Een mooie afsluiter, en misschien tot binnen enkele jaren!

Privereis, 11.10-25.10 2018