Familie D’homme en familie Praet

Uitgebreid geïnformeerd en geënthousiasmeerd door Liesbeth vertrokken wij met 2 gezinnen op 29 juni 2019 naar de Parel van Afrika voor onze privé rondreis, aangepast op maat.

Na een warme ontvangst door Liesbeth op de luchthaven van Entebbe, maakten we kennis met onze chauffeur Hassan, die gaandeweg onze reis niet alleen over uitstekende driverskills bleek te beschikken, maar ook een wandelende (rijdende ?) encyclopedie bleek te zijn.

Onze minibus voer ons van het drukkere Kampala, langs rood bruine wegen, naar o.m. de uitgestrekte nationale parken met een indrukwekkende natuurpracht. De ritten verveelden nimmer en lieten toe het echte leven op en langs de straat van de Oegandezen te aanschouwen. Wuivende kinderen, volgeladen  boda’s, baboons op de weg …. De glimlach op de gezichten van de mensen werkte aanstekelijk. Aandoenlijke en soms zelfs schrijnende situaties waren ook deel van het schouwspel. We leerden de rijkdom en de zwaktes van Afrika kennen.

De lodges waren een voor een uniek. De ene gekenmerkt door de spectaculaire vergezichten, de andere door de prachtige dierengeluiden, nog anderen door de warme ontvangst door de eigenaars/uitbaters. Nooit opdringerig, maar steeds bereid op eenvoudige vraag, hun eigen verhalen over het land, de bevolking en de natuur te delen. Verhalen die vaak aan de ribben bleven plakken. Leerrijk, boeiend, een meerwaarde, ook voor onze dochters van 12 en 15, die er even stil van werden.

Hetgeen ons het meest bekoorde benoemen, is een onmogelijke opdracht: de boottocht op de Nijl Delta, de zonsopgang, de geluiden van de kleurrijke vogels, de elegantie van de giraffen, de indringende blikken van de buffels, het spotten van de boomklimmende leeuw en het genot na het vinden van zijn schuilplaats, het muisstil genieten van de drinkende olifanten, het aanschouwen van de gigantische nijlpaarden vanuit een hangmat, het slapen in het bed op wielen onder de sterrenhemel, het genieten van het lekkere eten, de verfrissende welkomstdrankjes, de wandelingen langs lokale dorpjes en de uitgereikte handjes en glimlach van de kinderen, het gedans en gezang van de schoolkinderen met hun kleurrijke uniformen, de pittige klim naar de Murchison watervallen en het spectaculaire geluid van het neerstortende water, het enthousiasme van onze ranger bij de speurtocht naar de chimpansees in het Kibale regenwoud? Onmogelijke keuze!

Dank u wel Liesbeth! Voor het kwalitatieve maatwerk, de betrokkenheid en de goede zorgen vóór en tijdens dit avontuur. Jouw Oeganda mochten we al grotendeels ontdekken en intensief beleven. Wie weet staan we binnen een paar jaren terug met onze kinderen op Oegandeze bodem, genietend van de gorilla’s en al het andere moois. We weten jou dan zeker terug te vinden!

Privereis, 29.06-14.07 2019.